Zuiderzeerit 2016

programma’s en verslagen:

Over de datum van deze rit bestaat wat verwarring: de eerste publicatie maakte melding van 6 en 7 juni maar dat moet toch echt 6 en 7 mei zijn. Let daar dus goed op wanneer je je opgeeft!

Het succes van de 'Tocht der Tochten" in 2012 en de "Noord- en Zuid-Hollandrit" van 2014 inspireerde ons om weer zo'n twee daagse tocht uit te gaan zetten: De Zuiderzeerit!

We rijden "rechtsom" door een fraai (West-) Fries landschap langs en over dijken en door pittoreske historische stadjes. De opzet van de rit zal anders zijn dan we doorgaans gewend zijn. De routebeschrijving is eigenlijk heel simpel: we rijden "rechts- om", dus het is belangrijk steeds rechts aan te houden; maar als je met je bumper in het water staat, ben je één keer te veel rechtsaf gegaan.......

zuiderzeerit-mei2016-03-site

Nederlands Stoommachine museum in gemaal "Vier Noorder Koggen"uit 1865

zuiderzeerit-mei2016-01-site

Het Monument op de Afsluitdijk; ontworpen door architect W.M. Dudok.

zuiderzeerit-mei2016-02-site

Het schooltje (van één klaslokaal) waar C. Joh Kievit 1883- 1902 onderwijzer was; de schrijver van het boek Dik Trom.

zuiderzeerit-mei2016-04-site

Het strand voor hotel De Vigilante.

Maar het mag natuurlijk ook niet te simpel worden: voor hen die dat leuk vinden gaan we proberen de bekende Stag-queue te individualiseren; elke equipe krijgt ook diverse, nog nader te omschrijven, opdrachten mee om een zeker competitie element in te bouwen. .

Programma:

Vrijdag 6 mei: 10:00 uur ontvangst met de traditionele 'koffie en gebak' in het 'Strandpaviljoen' te Edam http://strandbadpaviljoenedam.nl  met vanaf het terras een geweldig uitzicht op het huidige IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee. Onderweg leggen we ondermeer aan bij het Nederlands Stoommachinemuseum te Medemblik http://stoommachinemuseum.nl. Als wij langs komen, hebben zij alle historische machines "onder stoom" gebracht: er is dus veel te beleven.

En met ons thema "Zuiderzee" mag een bezoek aan het Monument op de Afsluitdijk niet ontbreken: hier werd op 28 mei 1932 de Zuiderzee afgesloten.

Tegen borreltijd komen we in Makkum aan waar we verblijven we in Hotel 'De Vigilante' http://www.hoteldevigilante.nl, met wederom uitzicht op de voormalige Zuiderzee.

Na een "Eenvoudige doch Voedzame Maaltijd" volgt desgewenst een nazit tot in de kleine uurtjes.

Zaterdag 7 mei: Na het ontbijt volgt het vertrek, waarbij gezorgd zal worden dat zij, die aan de competitie mee willen doen het onder Stagrijders bekende colonne rijden tot een praktisch onmogelijk haalbare moeilijkheidsgraad wordt verheven. De rit zal langs de oude kustlijn naar het zuiden lopen, met een kleine slinger langs een der prachtige Friese meren. Vervolgens keren we richting de kust terug, om de lunch te gaan nuttigen in restaurant 'Het Havenhoofd' in Stavoren ( www.hethavenhoofd.nl .

Na de lunch wordt de tocht verder vervolgd langs een pittoreske route om tenslotte te eindigen in Elburg, alwaar de borrel klaar staat in restaurant de 'De Haas' (zie ook www.restaurant-dehaas.nl  ).

De kosten ramen wij voor een equipe van twee personen op:

  • 1 x hotelkamer: € 100.-
  • 4xlunch: € 60.-
  • 2 x diner: € 70.-

Met veiligheidsmarge wordt dat in totaal per equipe circa € 25O.- (excl. drank en toeristenbelasting) dat wij graag tijdens de rit contant innen. Achteraf wordt dit bedrag met de werkelijke kosten verrekend.

Wij hebben een optie op 18 kamers in hotel De Vigilante tot 1 maart 2016; wilt u ons voor maandag 22 februari laten weten dat u mee gaat? Dan kunnen wij verder met de organisatie om er een fantastische rit van te maken(vanwege de te verwachten drukte in het Hemelvaartweekend kunnen wij die termijn echt niet verder oprekken).

Meer weten? Vraag het aan uw organisatoren: Max Asjes, Jan Kamphuis bureau.kamphuis@planet.nl en Michel van Schaijk info@adviesgroepvanschaijk.nl

Voor opgave s.v.p. een mail naar:
Max Asjes asjesm@isala-diac.nl  (06-28921711)