11.05 - 15 mei 2016

Stag Flitsen zijn de email berichten waarin Stag Club Nederland haar leden snel informeert over interessante zaken.

Clubblad “Overstag” verschijnt 4 keer per jaar met clubinformatie, technische artikelen en natuurlijk alles over de SCN evenementen.

Stag Flitsen volgt meer de actualiteit. Leden waarvan een E-mail adres bekend is krijgen Stag Flitsen automatisch in hun mailbox.

Ideeën of vragen over Stag Flitsen? Mail naar voorzitter@stag-club.nl Daar kan ook uw e-mail adres naar toe!

De eerder verschenen nummers van DEZE jaargang zijn via de navigatie links te raadplegen. Oudere versies van de Stag Flitsen zijn verzameld in het archief.

Jaargang 11 - Volgnummer 5 - 15 mei 2016.

Inschrijving Midden-Drentherit op 12 juni 2016

Na de succesvolle Zuiderzeerit waarvan we allen erg hebben genoten staat de volgende rit alweer op het programma, de Midden-Drentherit en wel op zondag 12 juni a.s. We hebben hetzelfde weertype besteld als in het Hemelvaartweekend.
De rit zal ons o.a. over binnen weggetjes en bosrijke gedeeltes voeren naar Orvelte. Tevens voert de rit van circa 100Km ons door rustieke Drentse dorpjes, die we met gepaste snelheid zullen passeren.
Het belooft een fraaie rit te worden waar we verschillende kanten van het mooie Drenthe zullen leren kennen!
In Orvelte zullen we de lunch gebruiken in “de Schenkerij”.
We hopen op een mooie opkomst. Dus graag in grote getale jullie opgave tot deelname vóór vrijdag 27 mei.
We hebben tot die datum 5 kamers in optie in Hotel “de Woudzoom” voor de aantrekkelijke prijs van Euro 37,50 p.p. op basis van 2 personen op een kamer, incl. ontbijt (excl. toeristenbelasting). Na die datum kunnen we op dat punt niets meer voor de deelnemers betekenen

Het prachtige ééndaagse programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: Ontvangst met geurige koffie / thee [+] in: Hotel “de Woudzoom”, Oude Postweg 2, 9417TG Spier www.hotel-dewoudzoom.nl Tel. 0593-562645
11.00 uur: Start tourrit
12.15 uur: Aankomst in Orvelte, lunch in:
“de Schenkerij”, Schoolstraat 1, 9441 PE Orvelte
13.15 uur: Bezoek aan het monumentale Ottenshoes met korte rondleiding en multimedia voorstelling
14.30 uur: Vrij door Orvelte lopen en winkeltjes kijken
15.15 uur: Naar de Stag voor tweede deel rit
16.30 uur: Aankomst “Hotel de Woudzoom” voor de borrel/koffie/thee en hapjes.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten: per persoon kost deelname
€ 5,-- (wordt ter plekke geïncasseerd) en verder is zoals gebruikelijk de lunch voor eigen rekening.
We verheugen ons op jullie komst! Aanmeldingen graag bij de evenementencommissaris witvliet@wxs.nl evenementen@stag-club.nl

Henriëtte en Chris de Jager

UITNODIGING aan de B.S.O.C. LEDEN
en aan alle BUITENLANDSE STAG CLUBS.

BELGISCHE OPEN NATIONALE MEETING
op 3 en 4 SEPTEMBER 2016.

Beste Stag vrienden, leden en buitenlandse STAG clubs,

Na de beslissing enkele jaren terug om de European Stag Meeting (ESM) om de twee jaar te laten plaatsvinden, was er door verschillende clubs al het idee geopperd dat een club de andere zou uitnodigen op een evenement in het jaar dat er geen ESM doorgaat.

stag-flits-11-5-afb-1


De Belgian Stag Owners Club neemt nu het initiatief om jullie allen uit te nodigen op onze 29ste Belgische Nationale Meeting. Onze nationale meeting gaat elk jaar door op de eerste zondag van september. We maken er dan ook speciaal voor jullie een tweedaagse van die plaats zal vinden op 3 en 4 september 2016.

Dit treffen zal doorgaan aan de Belgische kust met als uitvalbasis Oostende. Het hotel De Kinkhoorn hebben we al gereserveerd (www.vayamundo.be/nl/kust) aan een prijs van 50,50 € per persoon per nacht inclusief ontbijt en 41,50 € vanaf de derde nacht. Een derde persoon op de kamer betaalt een supplement van 15,00 €. Een single betaalt een supplement van 15,00 € en een garage voor het troeteldier komt op 5,60 € per nacht.
stag-flits-11-5-afb-2

Voor diegenen die al een Belgische meeting meemaakten weten wel dat het er heel verzorgd zal uitzien. We gaan jullie dan ook een onvergetelijk weekend bezorgen met prachtige ritten en bezienswaardigheden. Het programma wordt hierna beschreven.

Zaterdag of dag 1 vertrekken we aan Hotel De Kinkhoorn rond 10u30 voor een prachtige rit die ons zal leiden tot in noord Frankrijk en zo terug naar Oostende, onderbroken met het bezoek aan twee bezienswaardigheden: de Dodengang
(http://toerisme.diksmuide.be/product/600/dodengang) en een Oldtimer Museum (www.oldtimermuseum.be/) waar we de lunch nemen. Aankomst in Oostende is voorzien rond 16u30. Daar hangt een prijskaartje van 19 € aan vast

stag-flits-11-5-afb-3

Op zaterdagavond eten we tezamen in het hotel zodat er nadien niet meer met de wagen hoeft gereden te worden. Dit zal onder vorm van een buffet zijn met een voorgerecht, keuze tussen een vlees of vis menu en een dessertbuffet plus drank all-in formule, en dit aan de prijs van 20 € per persoon.

Zondag of dag 2 vertrekken we weer rond 10u30 voor een rit via Damme in de buurt van Brugge (www.toerismedamme.be/), waar we een stop zullen maken en dan weer verder tot in Nederland om zo weer richting Oostende naar het Napoleon Fort (www.fortnapoleon.be/nl/) te rijden waar we afsluiten met een receptie met de nodige hapjes, soep, sandwiches en drank à volonté gedurende 2 uur, en dat alles ook weer voor 19 € per persoon
stag-flits-11-5-afb-4

U kan dus kiezen uit vier van elkaar onafhankelijke opties om in te schrijven :
1)De overnachtingen/garage voor Stag,
2)het avondeten op zaterdag,
3)de rit op dag 1,
4)de rit op dag 2.

De inschrijvingen doet U bij de Stag club waarvan U lid bent en stort hen ook het geld.
De Stag clubs sturen ons een gedetailleerde lijst van deelnemers en gekozen opties en doen een globale betaling naar de B.S.O.C.

OPGEPAST: De uiterste inschrijfdatum is 13 juni 2016.
Gebruik het formulier dat u hier kan dowloaden.

De groeten van de Belgische Stag Owners Club met als organisatoren Marc Dombrecht en Jan Van Mechelen