11.01 - 7 februari 2016

Stag Flitsen zijn de email berichten waarin Stag Club Nederland haar leden snel informeert over interessante zaken.

Clubblad “Overstag” verschijnt 4 keer per jaar met clubinformatie, technische artikelen en natuurlijk alles over de SCN evenementen.

Stag Flitsen volgt meer de actualiteit. Leden waarvan een E-mail adres bekend is krijgen Stag Flitsen automatisch in hun mailbox.

Ideen of vragen over Stag Flitsen? Mail naar voorzitter@stag-club.nl Daar kan ook uw e-mail adres naar toe!

De eerder verschenen nummers van DEZE jaargang zijn via de navigatie links te raadplegen. Oudere versies van de Stag Flitsen zijn verzameld in het archief.

Jaargang 11, nummer 1 - 7 februari 2016

Geachte SCN-Leden,
Graag uw aandacht voor het volgende:

Zuiderzeetocht op 6 en 7 mei 2016

zz-tocht2016-1a

zz-tocht2016-2a

Het succes van de “Tocht der Tochten” in 2012 en de “Noord- en Zuid-Hollandrit” van 2014 inspireerde ons om weer zo’n twee daagse tocht uit te gaan zetten: De Zuiderzeerit!.

We rijden “rechtsom” door een fraai (West-)Fries landschap langs en over dijken en door pittoreske historische stadjes. De opzet van de rit zal anders zijn dan we doorgaans gewend zijn. De routebeschrijving is eigenlijk heel simpel: we rijden “rechtsom”, dus het is belangrijk steeds rechts aan te houden; maar als je met je bumper in het water staat, ben je n keer te veel rechtsaf gegaan… Maar het mag natuurlijk ook niet te simpel worden: voor hen die dat leuk vinden gaan we proberen de bekende Stag- queue te individualiseren; elke equipe krijgt ook diverse, nog nader te omschrijven, opdrachten mee om een zeker competitie element in te bouwen.
 

Programma:

Vrijdag 6 mei:
10:00 uur ontvangst met de traditionele 'koffie en gebak' in het ‘Strandpaviljoen’ te Edam http://strandbadpaviljoenedam.nl/ (0299-371.523) met vanaf het terras een geweldig uitzicht op het huidige IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee.
Onderweg leggen we onder meer aan bij het Nederlands Stoommachinemuseum te Medemblik http://stoommachinemuseum.nl/ (0227 – 544.732), als wij langs komen, hebben zij alle historische machines “onder stoom” gebracht: er is dus veel te beleven.
En met ons thema “Zuiderzee” mag een bezoek aan het Monument op de Afsluitdijk niet ontbreken: hier werd op 28 mei 1932 de Zuiderzee afgesloten.
Tegen borreltijd komen we in Makkum aan waar we verblijven in Hotel ‘De Vigilante' (www.hoteldevigilante.nl) 0515 – 238.222, met wederom uitzicht op de voormalige Zuiderzee.
Na een “Eenvoudige doch Voedzame Maaltijd” volgt desgewenst een nazit tot in de kleine uurtjes.
En voor zo ver van belang: het hotel blijkt voor € 12,50 huisdier vriendelijk te zijn, dus een hond(je) hoeft geen beletsel te zijn om mee te rijden; neem even contact met ons op.

zz-tocht2016-3

zz-tocht2016-4


Zaterdag 7 mei:
na het ontbijt volgt het vertrek, waarbij gezorgd zal worden dat zij, die aan de competitie mee willen doen het onder Stag-rijders bekende colonne rijden tot een praktisch onmogelijk
haalbare moeilijkheidsgraad wordt verheven. De rit zal langs de oude kustlijn naar het zuiden lopen, met een kleine slinger langs een der prachtige Friese meren. Vervolgens keren we richting de kust terug, om de lunch te gaan nuttigen in restaurant
'Het Havenhoofd' in Stavoren (www.hethavenhoofd.nl) 0514- 682.333). Na de lunch wordt de tocht verder vervolgd langs een pittoreske route om tenslotte te eindigen in Elburg, alwaar de borrel klaar staat in restaurant
'De Haas'  (www.restaurantdehaas.nl) 0525-681737).

De kosten ramen wij voor een equipe van twee personen op: 1 x hotelkamer: € 100.-
4 x lunch:€60.-
2 x diner:€70.-
Met veiligheidsmarge wordt dat in totaal per equipe circa € 250.- (excl. drank en toeristenbelasting) dat wij graag tijdens de rit contant innen. Achteraf wordt dit bedrag met de werkelijke kosten verrekend.

Wij hebben een optie op 18 kamers in hotel De Vigilante tot 1 maart 2016; wilt u ons vr maandag 22 februari laten weten dat u mee gaat? Dan kunnen wij verder met de organisatie om er een fantastische rit van te maken (vanwege de te verwachten drukte in het Hemelvaartweekend kunnen wij die termijn echt niet verder oprekken).

zz-tocht2016-5

zz-tocht2016-6

Voor opgave s.v.p. een mail naar:
Max Asjes asjesm@isala-diac.nl (06-28921711)
Meer weten? Vraag het aan uw organisatoren: Max Asjes, Jan Kamphuis bureau.kamphuis@planet.nl (06-53.37.80.54) en Michel van Schaijk info@adviesgroepvanschaijk.nl (06-29226238)
 

Met beste groet,
namens uw bestuur Stag Club Nederland, Willem de Jonge secretaris@stag-club.nl